Αθλητικά
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 19:29

Μπάσκετ: Πέρασε και από τη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός, νίκη ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον Άρη, όμως στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης στο «Αλεξάνδρειο» επέβαλε την ανωτερότητά του και επικράτησε των «κίτρινων» με 69-58.

 

Ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον Άρη, όμως στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης στο «Αλεξάνδρειο» επέβαλε την ανωτερότητά του και επικράτησε των «κίτρινων» με 69-58.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών και ήταν το δεύτερο νικηφόρο στη σειρά ντέρμπι για τους «ερυθρόλευκους», μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο.

Η πειραϊκή ομάδα, που μετρά πια 24 νίκες στην κανονική περίοδο, είχε κορυφαίο τον Σλούκα (14 πόντοι, 3 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ενώ καλύτερος για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Βεζένκοφ, με 19 πόντους.

Πολύ μεγάλη νίκη και για τον ΠΑΟΚ, που «κούρσεψε» το ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με 93-85 στο ντέρμπι των δύο «Δικεφάλων». Η Ένωση, πάντως, θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική για να καταλάβει την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, αντί του Άρη.

Πρώτος σκόρερ των νικητών, που ό,τι και να γίνει είναι τρίτοι στην κανονική περίοδο, ήταν ο Κάρτερ με 17 πόντους, ενώ για την ΑΕΚ οι Γουίλμπεκιν και Χέρστον σημείωσαν από 16 πόντους.

«Ζωντανός» στη διεκδίκηση της έκτης θέσης έμεινε ο Κολοσσός, μετά τη νίκη με 84-80 στη Ρόδο επί του ΚΑΟΔ. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γουότερς με 19 πόντους, ενώ από τη μακεδονική ομάδα ξεχώρισε ο Χάρις με 16.

Το ίδιο ισχύει πάντως και για το Ρέθυμνο, που νίκησε στη Θεσσαλία τα Τρίκαλα με 95-85 έχοντας επιθετική πολυφωνία, καθώς πέντε παίκτες του σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. 

Ο Απόλλων Πατρών στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς επικράτησε με 93-84 του μαχητικού Πανιώνιου. Πρώτος σκόρερ της αχαϊκής ομάδας ήταν ο Ελ Αμίν με 26 πόντους, ενώ για τους «κυανέρυθρους», που έχουν ήδη υποβιβαστεί, ξεχώρισε ο Ταμπς με 23. 

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας, τέλος, πέρασε με 83-76 από το «Ζηρίνειο» απέναντι στη Νέα Κηφισιά και διατήρησε τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ.