Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 12:27

Α. Παπαρήγα: Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αντισταθούν στη «νέα καταιγίδα» -όπως χαρακτηριστικά είπε- και να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντά τους.

«Τα κρίσιμα για το λαό έρχονται από τις 8 Μάρτη και μετά. Στα συρτάρια τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν καινούργια αντιλαϊκά μέτρα. Δεν σταμάτησε η ιστορία. Από το 1992 άρχισε το ξεθεμελίωμα κατακτήσεων. Δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι στη μέση, υπάρχουν ακόμα μπροστά οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάσταση στη περιοχή, το νέο ασφαλιστικό, η νέα αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, οι ανατροπές στην υγεία με τα αυξημένα νοσήλια και τα ελλείμματα των νοσοκομείων.

¶ρα δεν πρέπει ο ψηφοφόρος να σκεφτεί με βάση το ποιος από τους δύο θα κερδίσει, αλλά με βάση τον δικό του δρόμο. Να αντισταθεί στη νέα καταιγίδα που θα έρθει. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας για να διαλέξει νικητή. Να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του, γνωρίζοντας πως αν ψηφίσει τον έναν από τους δυό εγκρίνει την πολιτική τους», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Μπροστά στην κάλπη -ανέφερε σε άλλο σημείο η κ. Παπαρήγα- να θυμηθεί ο λαός ότι το ΚΚΕ από το ’92, όταν ψηφιζόταν τρικομματικά το Μάαστριχτ, προειδοποίησε ότι έρχονται χειρότερες μέρες. Όχι μόνο προειδοποιήσαμε, αλλά τονώσαμε την αυτοπεποίθηση του λαού για να γίνουν αγώνες, και έγιναν αγώνες.

Να θυμηθεί ότι το ΚΚΕ είναι μία δύναμη σταθερή που βοηθά τους αγώνες, δεν ‘μπαλατζάρει’ στις κρίσιμες στιγμές, δεν πελαγώνει. Ότι είναι ισχυρή δύναμη για το κίνημα ένα ισχυρό ΚΚΕ. Να ανακαλέσει τις εμπειρίες του έτσι ώστε στις 8 του Μάρτη να έχει στείλει ένα μήνυμα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ώστε να μην αισθάνονται καλά. Να μην έχουμε επανάληψη του 2000, γιατί θα έρθουν χειρότερες μέρες. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, όσο κι αν περιέχει δυσαρέσκεια, μετριέται ως ψήφος έγκρισης της πολιτικής τους».

«Εμείς θα είμαστε εδώ, στους αγώνες και στις 8 Μάρτη, σημασία έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για το κίνημα», κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.