Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 16:28

Τελευταία μονομαχία Σημίτη - Καραμανλή στη Βουλή

Η επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς, που οδήγησε σε ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, θα βρεθεί στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένεται η αντιπαράθεση Σημίτη-Καραμανλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00', μετά από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και διαφάνειας.

Στο επίκεντρο της «μονομαχίας» μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα είναι και η τελευταία μεταξύ τους υπό αυτούς τους θεσμικούς ρόλους, θα βρεθεί και η επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς, που οδήγησε σε ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με την αποπομπή από τις λίστες εννέα βουλευτών.

Ο Κώστας Σημίτης αναμένεται να επισημάνει ότι η τροπολογία ακυρώθηκε από την κυβέρνηση, και θα επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση, που κάλυψε τους βουλευτές της που συνυπέγραψαν παλαιότερα την τροπολογία.

Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται αποφασισμένος να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ για διαπλοκή και διαφθορά, θεωρώντας συνυπεύθυνο τον επικείμενο διάδοχο του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στις 19.30' στο Παλε ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Στην πενθήμερη περιοδεία του ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί και την Κοζάνη, τα Τρικάλα, την Καρδίτσα, την Ευρυτανία και την Εύβοια.