Πολιτική
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 16:46

Β. Παπανδρέου: «Ορθή και συμβολική» η απόφαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με αποφασιστικότητα. Τα αρμόδια όργανα πήραν την ορθή και συμβολική απόφαση. Περιμένουμε ακόμη να δούμε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας». Αυτό ήταν το σχόλιο της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Βάσως Παπανδρέου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «τροπολογία Πάχτα» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στα έργα της Εγνατίας Οδού.

Αναφορικά με την πορεία των έργων στην Εγνατία Οδό, η κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Η Εγνατία οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα. Το τμήμα μεταξύ των δύο κόμβων, του κόμβου Βέροιας και Πολυμύλου Κοζάνης, μήκους 26 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια λόγω του εδάφους και των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε.

Είναι ένα κομμάτι που έχει 15 διπλές σήραγγες και 6 γέφυρες και πολύ σύντομα θα δοθεί στην κυκλοφορία. Το κόστος κατασκευής αυτού του κομματιού είναι 417 εκατ. Είναι ένα κομμάτι που θα ανακουφίσει πάρα πολύ όλη την περιοχή ενώ θα διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πολύ σύντομα προχωράμε και στην προκήρυξη για τα υπόλοιπα κομμάτια της Εγνατίας Οδού. Έτσι καλύπτουμε όλο τον οδικό άξονα που είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που γίνεται αυτή την περίοδο στην Ενωμένη Ευρώπη».

Όσον αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της διάβασης της Καστανιάς η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμη την άνοιξη του 2004. «Είχαμε πει ότι τέλος Μαρτίου θα υπάρχει η λειτουργική Εγνατία, που σημαίνει ότι δεν θα ήταν τελείως έτοιμο το κομμάτι αυτό, αλλά θα κάναμε μια παράκαμψη. Το Μάιο 2004 θα είναι έτοιμες και οι δύο κατευθύνσεις», συμπλήρωσε η κ. Παπανδρέου.