Πολιτική
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα είναι πολύ ισχυρες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ πτώση θα σημειώσει από το απόγευμα.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα νότια πρόσκαιρα θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το απόγευμα.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες μικρής διάρκειας. Ανεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά. Ανεμοι από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από το απόγευμα.

Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που γρήγορα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και αργότερα και στην υπόλοιπη χώρα, θα στραφούν σε βόρειους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.