Αθλητικά
Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 00:14

Μπάσκετ: Ντέρμπι πρωτιάς και πλεονεκτήματος έδρας στο ΟΑΚΑ

Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ θα γίνει γνωστή σήμερα το βράδυ, μετά το μεγάλο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο κλειστό του ΟΑΚΑ (19:00).

Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ θα γίνει γνωστή σήμερα το βράδυ, μετά το μεγάλο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:00).

Και τώρα οι δυο τους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι που θα ρίξει την «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής και που θα κρίνει παράλληλα ποιος από τους «αιωνίους» αντιπάλους θα αποκτήσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Τόσο αγωνιστική, κάτι που απέδειξε στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα, όσο και από ψυχολογικής πλευράς, μετά την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που θα διεξαχθεί το διήμερο (15-17) Μαΐου στη Μαδρίτη. 

Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς τον Όίβερα Λαφαγιέτ στη σύνθεσή τους (τραυματίας) δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από τους «πράσινους». «Βολεύονται» ακόμη και με ήττα, αρκεί να μην είναι μεγαλύτερη από 6 πόντους (τόση ήταν η διαφορά που είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, 71-65 στο ΣΕΦ). 

Ο Παναθηναίκός από την άλλη θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και πάλι την έδρα του, όπου σαφώς υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό στις αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες. Οι «πράσινοι» αποκλείστηκαν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας από την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τον τίτλο και να πανηγυρίσουν το νταμπλ (έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο).

Το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με τον Τζέιμς Γκιστ (βρέθηκε θετικός σε χρήση ινδικής κάναβης) σίγουρα θα επηρεάσει το «τριφύλλι», καθώς ο Αμερικανός βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και ήταν από τα «πρώτα βιολιά» στις εφετινές μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έστω και χωρίς τον Γκιστ, όμως, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα για τη νίκη και το +7, που θα της δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ (ο Ολυμπιακός προηγείται με ένα βαθμό διαφορά στον πίνακα της Α1).

Το ντέρμπι θα διευθύνουν οι Γκόντας, Αναστόπουλος και Ψαριανός.