Κοινωνία
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 19:49

Επικύρωση από τον Άρειο Πάγο των ποινών για την τραγωδία στον Λούσιο

Επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Εφετείο Ναυπλίου σε δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας «No Limits Outdoor Sports», οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας για τον πνιγμό οκτώ εκδρομέων - πεζοπόρων στον ποταμό Λούσιο τον Μάιο του 2007.

Επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι ποινές που είχαν επιβληθεί από το Εφετείο Ναυπλίου σε δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας «No Limits Outdoor Sports, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας για τον πνιγμό οκτώ εκδρομέων - πεζοπόρων στον ποταμό Λούσιο τον Μάιο του 2007.

Οι ποινές των κατηγορουμένων που είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ τη μέρα.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλλει οι δύο καταδικασθέντες, κρίνοντας ότι η καταδικαστική εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και σαφή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και δεν εμπεριέχει αντιφάσεις.

Η εκδρομή στην οποία συμμετείχαν 18 άτομα περιελάμβανε πεζοπορία στην όχθη του ποταμού με παράλληλη αναρρίχηση. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης το ποτάμι υπερχείλισε με αποτέλεσμα να παρασύρει τους εκδρομείς.

Η εταιρεία  τότε σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, τόσο ως προς την στάθμη των υδάτων του ποταμού, όσο και ως προς  καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

newsroom naftemporiki.gr