Αθλητικά
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 13:06

Αγγλία: Κορυφαίος ο Αζάρ, «σάρωσε» η Τσέλσι

Ο Εντέν Αζάρ κάνει μια πολύ μεγάλη χρονιά και οδηγεί την Τσέλσι σε επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, οπότε είναι απολύτως δικαιολογημένη η επιλογή του ως του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

 

Ο Εντέν Αζάρ κάνει μια πολύ μεγάλη χρονιά και οδηγεί την Τσέλσι σε επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, οπότε είναι απολύτως δικαιολογημένη η επιλογή του ως του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Η τιμητική αυτή διάκριση, που δεν είναι καθόλου εύκολη για κανέναν αφού η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ είναι μακράν το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα στον πλανήτη, προήλθε από την ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της χώρας.

Ο Βέλγος άσσος έχει ως τώρα 33 συμμετοχές και 13 γκολ για τους «μπλε», ενώ το επίτευγμά του είναι ξεχωριστό αφού η διάκριση είναι δεύτερη συνεχής γι΄ αυτόν.

«Μια μέρα θέλω να γίνω ο καλύτερος. Αυτό που έκανα φέτος ήταν να παίξω πολύ καλά. Δεν ξέρω αν το αξίζω αλλά είναι καλό για μένα που το κερδίζω. Ακόμη καλύτερο είναι όταν επιλέγεσαι από τους συναδέλφους σου, που ξέρουν τα πάντα για ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Αζάρ.

Στην ίδια ψηφοφορία αναδείχθηκε επίσης η κορυφαία ενδεκάδα της φετινής περιόδου, τα περισσότερα μέλη της οποίας (έξι στους έντεκα!) είναι ποδοσφαιριστής της βέβαιης πρωταθλήτριας Τσέλσι.

Συγκεκριμένα, η ιδανική ενδεκάδα της φετινής περιόδου αποτελείται από τους, Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ιβάνοβιτς (Τσέλσι), Κέιχιλ (Τσέλσι), Τέρι (Τσέλσι), Μπερτράν (Σαουθάμπτον), Σάντσες (Άρσεναλ), Μάτιτς (Τσέλσι), Κουτίνιο (Λίβερπουλ), Αζάρ (Τσέλσι), Κέιν (Τότεναμ) και Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι).