Αθλητικά
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 02:26

NBA: «Ζωντανοί» οι Κλίπερς, sweep Κλίβελαντ στους Σέλτικς

Η σειρά ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Σπερς αναμένεται να έχει πολύ δρόμο ακόμη, καθώς αποδεικνύεται η πιο αμφίρροπη έως τώρα στα πλέι οφ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

 

Η σειρά ανάμεσα στους Κλίπερς και τους Σπερς αναμένεται να έχει πολύ δρόμο ακόμη, καθώς αποδεικνύεται η πιο αμφίρροπη έως τώρα στα πλέι οφ του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Το Σαν Αντόνιο είχε κάνει break στον δεύτερο αγώνα νικώντας στο Λ.Α., πήρε και το τρίτο παιχνίδι για το 2-1 αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του στο τέταρτο και ηττήθηκε με 114-105, με το πλεονέκτημα να περνά και πάλι στους Κλίπερς, που ισοφάρισαν και επιστρέφουν στην έδρα τους για την πέμπτη αναμέτρηση.

Το δίδυμο των Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν ήταν η «κολόνα» που στήριξε τη νίκη της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς, με τον πρώτο να σημειώνει 34 πόντους και τον δεύτερο να έχει 20 πόντους, 19 ριμπάουντ και 7 ασίστ!

Από τους Τεξανούς οι μόνοι που πάλεψαν ως το τέλος ήταν οι Καουάι Λέοναρντ (26 πόντοι) και Τιμ Ντάνκαν (22), σε μια βραδιά που ο Γκρεγκ Πόποβιτς πήρε ελάχιστη βοήθεια από τον πάγκο του.

Αντίθετα, το Κλίβελαντ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Βοστώνη και παρά τις απουσίες τους οι Καβαλίερς νίκησαν τους Σέλτικς με 101-93 μέσα στην έδρα τους, έκαναν το 4-0 και έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά το Γκόλντεν Στέιτ που προκρίθηκε στα ημιτελικά της περιφέρειάς της (ανατολική).

Οι «ιππότες» του Ντέιβιντ Μπλατ, που θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Σικάγο-Μιλγουόκι (οι Μπουλς προηγούνται 3-1), είχαν τον Λεμπρόν Τζέιμς με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Κάιρι Ίρβινγκ πρόσθεσε 24 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Στα αρνητικά για το Κλίβελαντ ο τραυματισμός του Κέβιν Λοβ στον ώμο από τράβηγμα του Κέλι Όλινικ και η αποβολή του Τζέι Αρ Σμιθ, ο οποίος χτύπησε τον Τζέι Κράουντερ

Πρόκριση στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας με «σκούπισμα» έκανε και η Ουάσινγκτον, με τους Ουίζαρντς να νικούν 125-94 το Τορόντο και να φτάνουν στο 4-0, παρόλο που είχαν μειονέκτημα έδρας. 

Αντίθετα, οι Μάβερικς απέφυγαν να έχουν το ίδιο τέλος καθώς επικράτησαν 121-109 των Ρόκετς στο Ντάλας και μείωσαν σε 3-1 τη σειρά, με τον επόμενο αγώνα όμως στο Χιούστον. Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε μόλις για 96 δευτερόλεπτα χωρίς να σκοράρει.