Αθλητικά
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 19:12

Γερμανία: «Βλέπει» Ευρώπη η Ντόρτμουντ

Η αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει η Ντόρτμουντ μετά την χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος συνεχίζεται και με το 2-0 επί της Αϊντραχτ η Μπορούσια ελπίζει στην ευρωπαϊκή της έξοδο.

Η αντεπίθεση που έχει ξεκινήσει η Ντόρτμουντ μετά την χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος συνεχίζεται και με το 2-0 επί της Αϊντραχτ η Μπορούσια ελπίζει στην ευρωπαϊκή της έξοδο.

Τέσσερις… στροφές πριν το φινάλε (30ή αγωνιστική) η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε στο «Βεστφάλεν Στάντιον» επί της Αϊντραχτ και «γλυκοκοιτάζει» την 6η θέση της βαθμολογίας, που θα δώσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου.

Την ερχόμενη Τρίτη η Μπορούσια αντιμετωπίζει τη Μπάγερν στους ημιτελικούς κυπέλλου και γενικότερα έχει την ευκαιρία να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σεζόν που έμοιαζε, μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, κατεστραμμένη, καθώς βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στα τέλη του πρώτου γύρου. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν σε ένα ακόμη ματς βασικός με την φανέλα της Ντόρτμουντ.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα το Αμβούργο επέστρεψε στις νίκες, με 3-2 επί της Αουγκσμπουργκ και πήρε παράταση… ζωής σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη μπουντεσλίγκα.

Η Στουτγκάρδη από την άλλη έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για να σωθεί, καθώς αν και προηγήθηκε με 2-0 της Φράιμπουργκ, ισοφαρίστηκε στο τέλος και παρέμεινε στην τελευταία θέση του πίνακα.

Συνοπτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Μάϊντς-Σάλκε 2-0 (28΄,31΄ Μπελ)

Κολονία-Λεβερκούζεν 1-1 (83΄ Φίνε - 60΄ Μπραντ)

Ντόρτμουντ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-0 (24΄πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 32΄ Καγκάουα)

Αμβούργο-Αουγκσμπουργκ 3-2 (11΄ Στίμπερ, 19΄,71΄ Λασόγκα - 25΄ Μπομπαντίγια, 69΄ Βέρνερ)

Ανόβερο-Χοφενχάιμ 1-2 (24΄πεν. Στιντλ - 2΄ Μοντέστ, 83΄ Σίπλοκ)

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 2-2 (24΄ Γκίντσεκ, 27΄ Χάρνικ - 58΄πεν.,85΄ Πέτερσεν)