Αθλητικά
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 16:24

Γ.Σφαιρόπουλος: «Πάμε για να πάρουμε το τρόπαιο»

Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Μαδρίτη για να πάρει την Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μία ημέρα μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός θα πάει στη Μαδρίτη για να πάρει την Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μία ημέρα μετά την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην τελευταία επίιθεση που έκρινε τον αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως «...είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν όλοι περιθώριο επιλογής», ενώ πρόσθεσε πως «είχαμε καθαρό μυαλό και βρήκαμε ένα πολύ καλό σουτ για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Γιώργος το έχει ξανακάνει αυτό κι όλοι χαρήκαμε για αυτή την πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση».

Το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού είναι, σύμφωνα με τον προπονητή του, η αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει: «Σαφώς και είναι θέμα εμπιστοσύνης, αλλά και ποιότητας υλικού. Για να εμπιστευτείς το υλικό σου πρέπει να έχει ποιότητα και ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις, ενώ διαθέτουν, πλέον, και εμπειρία. Όλα αυτά μαζί ήταν οι λόγοι που η ομάδα έκανε μια τέτοια επιτυχία. Είναι σημαντικό ότι παρόλο που οι παίκτες μας είναι μεγάλης εμβέλειας και μεγάλες προσωπικότητες, έχουν βάλει το εγώ κάτω από την ομάδα και λειτουργούν σαν σύνολο».

Δύο ήταν τα κρίσιμα σημεία για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην εφετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας: «Το πρώτο ήταν οι τραυματισμοί που έπεσαν μαζεμένοι στο Top 16. Στο πρώτο ματς είχαμε αρχικά τα προβλήματα με Τσαϊρέλη και Πέτγουεϊ, μετά δύο μέρες πριν τη Φενέρ τραυματίστηκε ο Σπανούλης, ενώ παραμονή του ίδιου ματς έπαθε διάστρεμμα ο Μάντζαρης. Κερδίσαμε δύσκολα παιχνίδια χωρίς όλο το ρόστερ, ενώ ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ο Σπανούλης και ο Πέτγουεϊ έπαιζαν μετά από μεγάλη αποχή και ο Χάντερ ερχόταν από τραυματισμό.

Το δεύτερο πιο σημαντικό σημείο ήταν να αλλάξουμε την ψυχολογία μετά την ήττα μας στη Βαρκελώνη. Ήταν πολύ δύσκολο. Τα καταφέραμε, αλλά μετά η πίεση ήρθε στο μέρος μας. Κάναμε το 2-1 και μετά είχαμε την πίεση να μην πάμε σε πέμπτο παιχνίδι. Όλη αυτή η πίεση ήταν κάτι που έπρεπε να διαχειριστούμε και η ομάδα έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και πως είναι σφυρηλατημένη να παίρνει μεγάλα παιχνίδια».

Κατά την άποψή του η πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ «...δεν αποτελεί υπέρβαση γιατί αυτή η ομάδα πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Όποιος πάει στο φάιναλ φορ πάει για τον τίτλο. Έτσι κι εμείς πάμε εκεί με στόχο να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Δεν έδειξε να προβληματίζει από το γεγονός ότι αντίπαλος της ελληνικής ομάδας θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τονίζοντας πως «...όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Με όποιον κι αν παίξεις οι πιθανότητες είναι ίδιες. Θα κάνουμε το παν για να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειάς μας να φτάσουμε στην κορυφή που είναι και ο στόχος μας».