Πολιτική
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 21:33

Φορολογικές ελαφρύνσεις ΜΜΕ υποσχέθηκε ο Παπανδρέου

Την μείωση και την απλοποίηση της φορολογίας των επιχειρήσεων μετά τις εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Με την εκλογή μας θα μειώσουμε τον φόρο επιχειρήσεων στο 30% και θα εξετάσουμε μείωση στο 25% διασφαλίζοντας παράλληλα πως αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παραγωγής και της παραγωγικότητας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εστίασε στην ανάγκη θεσμοθέτησης καθαρών φορολογικών κανόνων, που θα γνωρίζουν εκ των προτέρων όλες οι επιχειρήσεις, και έδωσε διευκρινίσεις για δύο μέτρα που έχει ήδη προτείνει.

Το πρώτο αφορά την προαιρετική υπαγωγή όσων επιχειρήσεων έχουν αγορές μέχρι 100.000 ευρώ, σε ένα καθεστώς όπου από την αρχή της χρονιάς θα είναι γνωστός ο φόρος που θα πληρώσουν, και η επιχείρηση θα τηρεί μόνο ένα βιβλίο αγορών.

Το δεύτερο είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά 10 μονάδες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο τουλάχιστον 30.000 ευρώ, εφόσον συνενώνονται. Με τα δύο μέτρα αυτά ανακουφίζουμε τους μικρομεσαίους ουσιαστικά από το φορολογικό αιφνιδιασμό. Καταργούμε οριστικά τους αναδρομικούς ελέγχους πλέον της διετίας και ελαχιστοποιούμε τις λογιστικές υποχρεώσεις και μειώνουμε αισθητά τη φορολογία, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.