Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 15:43

Για «αντίφαση» στο πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία κάνει λόγο ο Γ. Παπαντωνίου

Για αντίφαση στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία έκανε λόγο ο υπουργός ¶μυνας Γ. Παπαντωνίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«H ΝΔ επιμένει στη γνωστή αντίφασή της. Από τη μία ισχυρίζεται ότι η οικονομία έχει καταστραφεί και από την άλλη υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια στους πάντες. Πώς συμβιβάζεται αυτό; Με αυξημένα ελλείμματα, με αυξημένα χρέη, με στασιμότητα;

Η ΝΔ πρέπει να σοβαρευτεί και να καταρτίσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο να εδραιώνεται στα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. Η ελληνική οικονομία, όπως ανέλυσα και στην παρουσίαση του βιβλίου μου, παρουσιάζει δείγματα ισχυρής και σταθερής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Πάνω σε αυτά θα πρέπει να οικοδομήσουμε και να ασκήσουμε μία γενναιότερη κοινωνική πολιτική με αναδιανομή του εισοδήματος και, κυρίως, με μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτά μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα κάνει, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να θέσει τις βάσεις της ισχυρής οικονομίας, πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε το μέλλον μας.