Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 16:31

ΚΚΕ: Υποσχέσεις από τη ΝΔ για διαχείριση της ανέχειας

«Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί δέσμευση προς το κεφάλαιο, προς τους στόχους και τις λειτουργίες της ΕΕ. Είναι μια παραλλαγή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που γνωρίσαμε την τελευταία δεκαετία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει ως άξονα τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση των αγορών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαίων.

Το μοίρασμα της ανεργίας και η ετεροχρονισμένη συγκράτηση των πιο χαμηλών συντάξεων δεν αποτελούν ούτε αλλαγή πολιτικής ούτε κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα μέτρα για την ανεργία αποτελούν επιδότηση του κεφαλαίου, πληρωμένη από το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, κυρίως μέσω της έμμεσης φορολογίας. Είναι εναρμονισμένα με τους πιο πρόσφατους προσανατολισμούς της Ε.Ε. για τη διαχείριση της φτώχειας, της ανεργίας, του αγροτικού ξεκληρίσματος.

Ας μην έχουν αυταπάτες οι επαγγελματίες και βιοτέχνες. Φαινομενική και μόνον είναι η υποσχόμενη φορολογική ελάφρυνση και ευνοϊκότερη χρηματοδότηση των μη μετοχικών εταιρειών. Πολύ γρήγορα θα εξανεμισθούν τα «νέα» πλεονεκτήματα από τον σκληρό ανταγωνισμό.

Η δημοσιονομική εξυγίανση, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η απλούστευση και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της δημόσιας διοίκησης, η περιφερειακή αποκέντρωση δεν αλλάζουν το χαρακτήρα μιας πολιτικής».