Αθλητικά
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 23:30

Ευρωλίγκα: Όνειρο έμεινε το φάιναλ-4 για τον Παναθηναϊκό

Αξεπέραστο αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό το «βουνό» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο δρόμο προς το φάιναλ-4 της Μαδρίτης. 

Αξεπέραστο αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό το «βουνό» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο δρόμο προς το φάιναλ-4 της Μαδρίτης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας γνώρισε βαριά ήττα με 55-74 στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο αγώνα της προημιτελικής σειράς με τους Ρώσους και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Η «αρκούδα» έκανε το 3-1 και θα ταξιδέψει στην τελική φάση για τέταρτη συνεχή περίοδο.

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβάνοβιτς κρατήθηκε στο παιχνίδι ως το 27ο λεπτό αλλά δεν άντεξαν ως το τέλος απέναντι σε μια σαφέστατα ανώτερη, ποιοτικότερη και εν τέλει καλύτερη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε απόψε την αστοχία του, καθώς είχε απογοητευτικό ποσοστό στα τρίποντα (4/21 τρίποντα), παρόλο που οι Παππάς (11), Γκιστ (10) και Μαυροκεφαλίδης (10) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους είχαν έναν Κιριλένκο (13 πόντοι) βγαλμένο από τις καλύτερες ημέρες του στο NBA, τον Χάινς (12) να κάνει ό,τι θέλει κάτω από τις δύο ρακέτες και τον Ντε Κολό (18) να σκοράρει και για τον... Ουίμς, που απόψε έμεινε «μόνο» στους 11 πόντους.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν πάντως ο κόσμος του, που όχι μόνο γέμισε το κλειστό στο ΟΑΚΑ αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδά και να εμψυχώνει τους «πράσινους», ειδικά όταν η διαφορά «άνοιξε» και το παιχνίδι είχι κριθεί οριστικά.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ανακοινώθηκε (από τα μεγάφωνα του σταδίου) η επέκταση της συνεργασίας με τον Παππά έως το 2018.