Πολιτική
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 19:29

Γ. Σουφλιάς: Αβάσιμες οι παρατηρήσεις του κ. Χριστοδουλάκη

O Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/03/870956.htm , δήλωσε ότι «ο κ. Χριστοδουλάκης παρασύρθηκε σε αβάσιμες παρατηρήσεις και ανακρίβειες. Το πρόγραμμα μας προβλέπει την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε επίπεδα άνω του 5%, μείωση της ανεργίας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενίσχυση των επενδύσεων κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ και της επιχειρηματικότητας.

Γι' αυτό άλλωστε προβλέπει ουσιαστική μείωση του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών (και όχι και των μερισμάτων) καθώς και των καθαρών εσόδων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι φανερό ότι μόνον η ενίσχυση των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και πρόσθετα εισοδήματα για τους εργαζομένους.

Στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Χριστοδουλάκης φαίνεται να μην διάβασε στη σελ. 63 ότι «βασική προϋπόθεση για τη μεταβίβαση μιας εταιρείας είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας».

Για τον ΟΤΕ, ειδικότερα, μιλάμε για στρατηγική συνεργασία, που σημαίνει ότι το αθροιστικό ποσοστό ελέγχου (34%) διατηρείται. Αναρωτιέμαι, εξάλλου, που είδε την «ιδιωτικοποίηση» του ΟΣΕ ο απερχόμενος υπουργός. Η πολιτική μας για την οικονομία είναι προσανατολισμένη στην άνοδο των εισοδημάτων, κυρίως των χαμηλών».