Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 11:53

Γ. Παπανδρέου: Το πρόγραμμα της ΝΔ κρύβει κινδύνους για τους ασφαλισμένους

Τους κινδύνους που κρύβει για τους ασφαλισμένους το ασφαλιστικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

«Το δικό μας πρόγραμμα κοιτά προς το μέλλον, αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σιγουριά και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον ασφαλισμένο. Η ΝΔ κοιτά προς τα πίσω και δημιουργεί συνθήκες για κοινωνικές συγκρούσεις και αβεβαιότητα», τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε επίσης όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημά του Κινήματος «που –όπως τόνισε- βάζει τον πολίτη να συναποφασίζει»«, υπογραμμίζοντας παράλληλα, την πίστη του στη συμμετοχική δημοκρατία και στη δημιουργία συνθηκών αποκέντρωσης της εξουσίας υπέρ του πολίτη. «Θα έρθουν και άλλες καταστατικές αλλαγές», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε εκ νέου έκκληση για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού και την εξεύρεση μιας λύσης που θα βασίζεται «και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη διοργάνωση του εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, συμμετείχε και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης