Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 17:15

Δ. Ρέππας: Aποκαλύφθηκε το αληθινό πρόσωπο της ΝΔ στο Ασφαλιστικό

«Η ΝΔ απέδειξε ότι δεν είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι, αλλά αυτή που ήταν πάντα», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι συνέπειες της εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ, θα ήταν τραγικές για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στο πρόγραμμά της (το λεγόμενο πρόγραμμα όπως είπε χαρακτηριστικά) προχωρά σε υποκλοπή και αντιγραφή βασικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως π.χ. το κυβερνητικό τρίπτυχο «ανάπτυξη-απασχόληση-κοινωνική συνοχή» το οποίο έχει τεθεί και ως τίτλος στο οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι παραπλανά τους πολίτες όταν μιλά για συναινετικές διαδικασίες θυμίζοντας ότι την περίοδο 90-93 επέβαλε τους νόμους Σιούφα και Σουφλιά παρακάμπτοντας την όποια μορφή κοινωνικού διαλόγου και τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων.

Ο κ. Ρέππας υπενθύμισε επίσης, ότι στις διαδικασίες ψήφισης του πρόσφατου νόμου 3029 (νόμος Ρέππα,) η ΝΔ αρνήθηκε να συμμετάσχει στον κοινωνικό διάλογο και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Βουλής για να συγκαλύψει τις πραγματικές της προθέσεις στο ασφαλιστικό, οι οποίες αποκαλύπτονται σήμερα.

Πηγή ΑΠΕ