Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 20:48

Παρουσίαση των νέων τύπων τρένων

Το νέο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ, το οποίο τίθεται σύντομα σε κυκλοφορία, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελής και η διοίκηση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τέσσερις τύποι τρένων: το Railbus που κατασκευάζεται στα Ελληνικά Ναυπηγεία και θα εξυπηρετήσει κυρίως τις ανάγκες του προαστιακού, οι ντιζελάμαξες Bombardier, οι επιβατάμαξες κανονικής γραμμής και οι αυτοκινητάμαξες Desiro για τις προαστιακές και περιφερειακές μετακινήσεις.

Ο κ. Βερελής δήλωσε ότι από το 2008, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο, θα έχει και θετικές οικονομικές αποδόσεις.

Ο ΟΣΕ θα αποκτήσει 29 νέους συρμούς Railbus, από τους οποίους οι 17 είναι κανονικής γραμμής, χωρητικότητας 210 επιβατών, με ταχύτητα 115 χλμ. την ώρα, και οι 12 συρμοί είναι μετρικής γραμμής, χωρητικότητας 186 επιβατών και με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα. Μέχρι τον Ιούλιο όλα θα έχουν τεθεί στην κυκλοφορία.

Οι Bombardier είναι όμοιες με τις 26 που ήδη κυκλοφορούν στο δίκτυο του ΟΣΕ. Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί πέντε από τα δέκα οχήματα

Οι επιβατάμαξες κανονικής γραμμής είναι κλιματιζόμενες και ορισμένες από αυτές, εκτός από εστιατόρια και κυλικεία, διαθέτουν παιδική χαρά και WC κλειστού τύπου.