Αθλητικά
Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 22:49

Ισπανία: Στο -2 από την κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης

Έστω και δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-1 της Μάλαγα και πλησίασε στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, που νωρίτερα είχε επιβληθεί με 2-0 της Βαλένθια.

Έστω και δύσκολα η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-1 της Μάλαγα και πλησίασε στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, που νωρίτερα είχε επιβληθεί με 2-0 της Βαλένθια.

Η μάχη στην κορυφή της πριμέρα ντιβιζιόν συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον μετά την 32η αγωνιστική. Έξι απομένουν για το φινάλε της σεζόν και οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου προχώρησαν χωρίς απώλειες βαθμών, οπότε η αγωνία για το ποια θα «κόψει πρώτη το νήμα» παραμένει στο... κόκκινο.

Η νίκη της «Μπαρτσα» επί της Βαλένθια δεν άφηνε κανένα περιθώριο για «στραβοπάτημα» στους «μερένγκες», που προηγήθηκαν με το Σέρχιο Ράμος στο 24΄. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 67΄ να κάνει το 2-0, όταν το πέναλτι που εκτέλεσε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καμενί. 

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Χάμες Ροντρίγκες, που είχε κερδίισει την παράβαση νωρίτερα, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και προς στιγμή φάνηκε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει.

Οι Ανδαλουσιάνοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω και με τον πρώτο τους σκόρερ στο πρωτάθλημα, Χουάνμι, ξαναμπήκαν στο ματς στο 71΄, απείλησαν με ισοφάριση στο 89΄ με τον Αμραμπάτ, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κριστιάνο Ρονάλντο «σφράγισε» την 14η εντός έδρας νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα.

Η απερχόμενη, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, πρωταθλήτρια, Ατλέτικο Μαδρίτης απόκτησε μεγάλο προβάδισμα έναντι της Βαλένθια για την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Με δύο γκολ του Γκριζμάν στο 5΄ και 22΄, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 2-1 της Λα Κορούνια στη Γαλικία, αποτέλεσμα που τους «εδραίωσε» στην 3η θέση με τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τις «νυχτερίδες», που ως γνωστό είχαν ηττηθεί νωρίτερα από τη Μπαρτσελόνα.