Πολιτική
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2004 16:50

Για ασάφεια και αοριστολογία κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Για πλήρη ασάφεια και απουσία οποιασδήποτε δέσμευσης κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου στον Πύργο, ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ν. Κωνσταντόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στην ΕΡΤ.

«Από όλη την αοριστολογία –επισήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος- ξεχωρίζω μία πρόταση που πρέπει να προσεχθεί: Την ενοποίηση του υπουργείου Παιδείας και Eργασίας. Αυτή και μόνη και η πρόταση αποδεικνύει ότι ο κ. Παπανδρέου ενστερνίζεται τον σκληρό πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού.

Απέναντι στην προοπτική που δείχνει αυτή η πρόταση πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει η άμεση αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας.

Μετά τις προτάσεις για την ανασφάλιστη εργασία των νέων και τα ιδιωτικά –μη κρατικά- Πανεπιστήμια, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να θεωρεί ένα από τα δύο Υπουργεία περιττό», παρατήρησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Υπάρχουν πολλές όμορφες εκφράσεις που θα έβρισκε κανείς σε μια σχολική έκθεση», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος τη χθεσινή συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου, «οι οποίες όμως, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές που καλύπτει ο επερχόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Αλαβάνος καταλόγισε στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οτι μίλησε για «σεβασμό στους θεσμούς», την ίδια στιγμή που –όπως ο ίδιος είπε- «αποφάσισε» να διαγράψει εννέα βουλευτές από τις λίστες του ΠΑΣΟΚ δίχως καμία θεσμική αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο.

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι «κάλυψε τα σχέδια των Αμερικανών στο Ιράκ στα οποία αντιτάχθηκε με πάθος η Αριστερά».