Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 21:40

Ευρωλίγκα: Δεύτερη ήττα για Παναθηναϊκό στη Μόσχα

Μία από τα... ίδια για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα απόψε, καθώς η ΤΣΣΚΑ τον νίκησε εύκολα με 100-80 και έφτασε στο 2-0 τη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ. 

 

Μία από τα... ίδια για τον Παναθηναϊκό στη Μόσχα απόψε, καθώς η ΤΣΣΚΑ τον νίκησε εύκολα με 100-80 και έφτασε στο 2-0 τη μεταξύ τους σειρά των πλέι οφ.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη για την ομάδα του Ντούσαν Ιβάνοβιτς, που καλείται να επικρατήσει στο ΟΑΚΑ την επόμενη Δευτέρα για να παραμείνει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αφού νέα ήττα θα σημάνει τον αποκλεισμό της.

Το... ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας δεν είχε ανάλογη συνέχεια, καθώς στο 8-14 (με τρίποντο του Γιάνκοβιτς) οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη απάντησαν ταχέως με ένα σερί 13-0, καθώς η επιλογή του Παναθηναϊκού να αφήσει ελεύθερα σουτ του Κιριλένκο από τα 6,75μ. όχι απλώς δεν «βγήκε» αλλά αποδείχθηκε καταστροφική, καθώς ο Ρώσος ευστόχησε σε τρεις σερί προσπάθειες.

Οι προσωπικές ενέργειες του Παππά κράτησαν τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ (29-25 στο 15΄), όμως ο Ντε Κολό με τρίποντο και ασίστ έστειλε τη διαφορά στο +9 (34-25). Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 47-35 αλλά προϊόντος του χρόνου ο αντίπαλός της άρχισε να ξεμένει από λύσεις και το σκορ να παίρνει τον... ανήφορο.

Οι Κιριλένκο και Ντε Κολό πρωτοστατούσαν σε σκοράρισμα και οργάνωση, η διαφορά έφτασε στο +16 (56-40) και αργότερα στο +21 (69-48) καθώς αφενός οι Ρώσοι έβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι από την περιφέρεια (14/26 τρίποντα) και αφετέρου έδωσαν ρεσιτάλ ομαδικότητας με τις 28 ασίστ που μοίρασαν.

Όταν στο «κόλπο» μπήκε και ο Γουίμς, που άρχισε να σκοράρει ακατάπαυστα στο δεύτερο ημίχρονο σημειώνοντας τους 18 από τους συνολικά 20 πόντους του, δεν υπήρχε γυρισμός για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να ανασυνταχθεί μέσα σε μερικά 24ωρα και να επιδιώξει τουλάχιστον μία νίκη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.