Πολιτική
Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2004 11:36

Η Α. Παπαρήγα για την κατάσταση των ναυτεργατών

Eπίσκεψη στο επιβατηγό πλοίο «Τρίτων», στο λιμανι του Πειραιά, πραγματοποίησε σήμερα η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σε δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της, η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην κατάσταση των εκατοντάδων ναυτεργατών οι οποίοι, όπως επισήμανε, κινδυνεύουν να περάσουν σε χρόνια ανεργία.

«Αντί το ΠΑΣΟΚ να κάνει ρωμαϊκές τελετές για την εκλογή του αρχηγού, ας έρθει να κοιτάξει εδώ την κατάσταση των χιλίων ναυτεργατών της εταιρείας Ποταμιάνου, που βρίσκονται χωρίς δουλειά και απλήρωτοι, εξαιτίας ακριβώς της λεγόμενης απελευθέρωσης της αγοράς και στον τομέα της κρουαζιέρας, που σημαίνει ότι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και βέβαια οι εφοπλιστές δεν θα πεθάνουν στην ψάθα, αλλά οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε χρόνια ανεργία», παρατήρησε η κ. Παπαρήγα.

«Διεκδικούμε να πληρώσει η εταιρεία τα δεδουλευμένα και εμείς τουλάχιστον θα παλέψουμε για μια πολιτική στον τομέα της κρουαζιέρας που να συνδέεται με τον δημόσιο τομέα. Διότι μόνο έτσι μπορεί να συνδυαστεί η αξιοποίηση της τουριστικής ικανότητας της Ελλάδας με τις θέσεις εργασίας και την πληρωμή των εργαζομένων. Ταυτόχρονα τα ίδια ζητάμε για τους αλλοδαπούς που δουλεύουν στον όμιλο», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.