Πολιτική
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 12:49

Ν. Κωνσταντόπουλος: «Πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, η συντηρητική πολιτικοϊδεολογική του μετάλλαξη»

Ολοκληρώνοντας σήμερα, την τριήμερη περιοδεία του σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, Ν. Κωνσταντόπουλος, παρουσίασε στην Καβάλα το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στο νομό.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε: «Η επικύρωση της ανάδειξης του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έπασχε ποτέ από την έλλειψη ισχυρού αρχηγού. Το πρόβλημά του είναι η συντηρητική πολιτικοϊδεολογική του μετάλλαξη και η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Κι αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Το ίδιο το εκλογικό πρόγραμμα που ενέκρινε το προχθεσινό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις Σημίτη. Ο ελληνικός λαός όμως σήμερα απαιτεί να αλλάξουν αυτές ακριβώς οι πολιτικές. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό ζητούν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Όμως τέτοια αλλαγή από τα μέχρι σήμερα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου δεν προκύπτει. Αντίθετα, από πολλές προτάσεις του φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα προσδώσει στις πολιτικές Σημίτη ακόμα πιο έντονο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα», παρατήρησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.