Πολιτική
Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 20:51

Ο Τσοβόλας καυτηρίασε τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Τη διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου καυτηρίασε σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Οπως διευκρίνισε, μέσω της διαδικασίας συντελείται ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα σε σχέση με τους επίδοξους διαδόχους την επομένη των εκλογών.

Ερωτηθείς για το αν συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον

επικεφαλής της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή, απάντησε ότι ο κ. Παπαθεμελής συζητά με τη ΝΔ. (Σημειώνεται ότι πριν από λίγο τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν ότι η ΝΔ και η Δημοκρατική Αναγέννηση θα συνεργαστούν στα πρότυπα της συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους του κ. Μάνου στις εκλογές του 2000. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπαθεμελής θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαθεμελής είχε συνάντηση σήμερα με τον κ.Καραμανλή και αύριο θα συναντηθούν εκ νέου στο γραφείο του Προέδρου τις ΝΔ στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή).

Σύμφωνα με τον κ.Τσοβόλα, μπροστά στη ζοφερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση, η χώρα και οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από προεκλογικές φιέστες και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ πρόσθεσε ότι στόχος αυτών των τεχνασμάτων, που θυμίζουν τη λαϊκή ρήση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς» είναι ο εγκλωβισμός των θυμάτων της νεοφιλελεύθερης δικομματικής πολιτικής, για να συνεχίσουν την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική μετά τις εκλογές.