Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο έδειξε ότι η κατανάλωση άσπρου ψωμιού βοηθά τον οργανισμό μας να αυξάνει τον αριθμό καλών βακτηρίων στο στομάχι και στο έντερο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τρεφόμαστε σωστά.
Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο έδειξε ότι η κατανάλωση άσπρου ψωμιού βοηθά τον οργανισμό μας να αυξάνει τον αριθμό καλών βακτηρίων στο στομάχι και στο έντερο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τρεφόμαστε σωστά.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η κατανάλωση του λευκού ψωμιού είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να έχει κανείς καλή υγεία και να διατηρεί σε ισορροπία τα ωφέλιμα μικρόβια του οργανισμού όπως είναι οι γαλακτοβάκιλλοι.
Με αυτό τον τρόπο καταρρίπτεται εν μέρει ο μύθος που θέλει να μαύρο ψωμί να είναι πιο υγιεινό καθώς βοηθά στην ελάττωση του βάρους.