Αθλητικά
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 20:51

Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό

Στην καλή αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού απέδωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Βετούλας υποστήριξε ότι η ομάδα του δε βρέθηκε σε καλή μέρα.

Στην καλή αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού απέδωσε την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Βετούλας υποστήριξε ότι η ομάδα του δε βρέθηκε σε καλή μέρα.

Πρώτος μίλησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος τόνισε: «Νικήσαμε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ, κυρίως γιατί παίξαμε πολύ καλή άμυνα σε όλο το 40λεπτο. Μετά την ήττα από την Άλμπα γνωρίζαμε καλά πως θα έπρεπε να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας κι αυτό το κατορθώνεις μόνο μέσα από καλή άμυνα. Για μένα είναι το πρώτο τρόπαιο στην Ελλάδα, για τον Παναθηναϊκό ένα από τα πολλά. Το σημαντικό είναι πως φτάσαμε στον τίτλο αυτό αφού πρώτα νικήσαμε τον Ολυμπιακό χωρίς κόσμο και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η νίκη αυτή θα μας δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα.»

Αναφερόμενος στην απόφασή του να αφήσει εκτός δωδεκάδας τους Λουάλ και Νέλσον, είπε: «Ήρθα εδώ με στόχο να προωθήσουμε τους νέους παίκτες. Όλη τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα δίνω χρόνο σε αυτούς τους παίκτες, ώστε σιγά-σιγά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση κι ελπίζουμε να έχουν μέλλον. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι εναντίον του Ολυμπιακού για το Κύπελλο παίξαμε με πολλούς από αυτούς τους παίκτες και φτάσαμε στη νίκη με αυτούς, οπότε έπρεπε να παίξουν».

Το λόγο πήρε ο προπονητής του Απόλλωνα Πατρών, Νίκος Βετούλας, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τροπαίου, συνέχισε λέγοντας: «Δεν χωρά αμφισβήτηση πως η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που πήρε το Κύπελλο. Σε ένα ακόμη ματς δεν μας πήγε καλά το σουτ. Κάναμε καλή προσπάθεια αμυντικά και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Με την επιστροφή κάποιων τραυματιών και την ενσωμάτωση των νέων παικτών θα προσπαθήσουμε να βρούμε ρυθμό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε στο παιχνίδι».

Ο MVP του τελικού, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, δήλωσε: «Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον αντίπαλό μας, τα πιο σημαντικά παιχνίδια ήταν αυτά κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Τα νέα παιδιά ήταν το κέρδος για την ομάδα μας».

«Ήταν το πρώτο μου τρόπαιο στην Ελλάδα. Κάτι το ξεχωριστό για μένα. Οι παίκτες και ο κόσμος είναι πεινασμένοι. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς στο Βελιγράδι και θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε την πρόκριση», επισήμανε από την πλευρά του ο Ει Τζέι Σλότερ σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης που τον πλησίασαν.

Ο πλέι μέικερ του Απόλλωνα, Μάριος Μπατής, τόνισε: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού, το rotation μας έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουμε. Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολη δουλειά. Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί, έπαιζε κι εντός έδρας, αλλά θέλαμε να τα πάμε πιο καλά».