Πολιτική
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2004 13:35

Ενταση στη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ

Επιφυλάχθηκε το δικαστήριο να αποφανθεί επί του αιτήματος για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης στην υπόθεση του ΕΛΑ που υπέβαλε χθες η πλευρά του κατηγορούμενου Χρήστου Τσιγαρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή η πρόταση του εισαγγελέα έδρας κ. Ελευθέριου Πατσή ήταν να απορριφθεί το αίτημα.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία σημειώθηκε ένταση με αφορμή το θέμα του ελέγχου που υπόκεινται οι συνήγοροι για να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα, ζήτημα που τέθηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του Αγγελέτου Κανά κ. Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος μάλιστα ζήτησε να λάβει διαβεβαίωση απο το Δικηγορικό Σύλλογο ότι είναι υποχρεωμένος να περνά από τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου. Απείλησε επίσης με αποχώρηση από τη δίκη. Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για περίπου μία ώρα.

Με την επανάληψη της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΔΣΑ κ. Αλέξανδρος Παπασταύρου μετέβη στο δικαστήριο και γνωστοποίησε ότι προτροπή του κ. Παξινού είναι να υπόκεινται όλοι οι συνήγοροι σε έλεγχο μέχρι το θέμα να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου την προσεχή Τρίτη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μπρίλλη είπε ότι για τα μηχανήματα υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών που τα έλεγξαν μετά απο αίτημα του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, σύμφωνα με τις οποίες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα στην υγεία.

Συμπλήρωσε επίσης ότι το δικαστήριο προτίθεται, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να ζητήσει τη διενέργεια νέου ελέγχου.

Η δίκη διεκόπη σήμερα νωρίτερα καθώς οι εφέτες πρέπει να παραστούν σε ολομέλεια του Σώματος η οποία συνεδριάζει για ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του Εφετείου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων