Αθλητικά
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 00:48

Μπάσκετ: Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών για την πρώτη «κούπα»

Θα σηκώσει ο Παναθηναϊκός την 16η «κούπα» του Κυπέλλου Ελλάδας ή, ο Απόλλων Πατρών θα πανηγυρίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του;

Θα σηκώσει ο Παναθηναϊκός την 16η «κούπα» του Κυπέλλου Ελλάδας ή, ο Απόλλων Πατρών θα πανηγυρίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του;

Το ερώτημα αυτό θα βρει την απάντησή του σήμερα το απόγευμα. Στις 17:15 (Novasports 2) είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ του τελικού Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μιας και αυτή την έδρα υπέδειξε η κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας πριν από λίγο καιρό.

Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Παίζει στην έδρα του, θα έχει περισσότερο κόσμο στο πλευρό του, διαθέτει σαφώς πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα και γενικά έχει το «πάνω χέρι». Δεκαοκτώ χρόνια μετά, οι Αχαιοί θα προσπαθήσουν να πετύχουν αυτό που δεν κατάφεραν στον τελικό του 1997, όταν ηττήθηκαν στις... λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό (78-80). Να πανηγυρίσουν την πρώτη «κούπα» στην ιστορία τους, μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου τους. Πρόκειται για ένα ματς μόνο, όπου όλα είναι ανοικτά, αρκεί να βρεθούν σε καλή μέρα και ο Παναθηναϊκός να μη μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του.

Οι «πράσινοι» μετρούν 4 σερί τρόπαια, ενώ έχουν συνολικά 21 παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου, εκ των οποίων οι 11 είναι διαδοχικές!  Είναι ο «Γολιάθ» του «έργου», αλλά δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς τι έγινε στη μάχη με το Δαβίδ (Απόλλωνας). 

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της συμμετοχής των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στους τελικούς, αυτή την φορά οι οπαδοί των δύο ομάδων αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.