Αθλητικά
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 21:56

Ευρωλίγκα: Οριστικά 3ος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 76-70

Πάλεψε, αλλά λύγισε στη Μόσχα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ στην 13η αγωνιστική της φάσης των 16 της Ευρωλίγκας με 70-76 και θα τερματίσουν οριστικά στην 3η θέση του 6ου ομίλου, άσχετα με το τι θα γίνει στην «αυλαία» με τη Νίζνι στο ΣΕΦ.

Πάλεψε, αλλά λύγισε στη Μόσχα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ στην 13η αγωνιστική της φάσης των 16 της Ευρωλίγκας με 70-76 και θα τερματίσουν οριστικά στην 3η θέση του 6ου ομίλου, άσχετα με το τι θα γίνει στην «αυλαία» με τη Νίζνι στο ΣΕΦ.

Η ελληνική ομάδα χωρίς τους Σπανούλη, Πετγουέι και Τσαϊρέλη άντεξε για 35 λεπτά, αλλά στο τέλος δεν άντεξε στην πίεση των Ρώσων και με την 4η ήττα του στο Top 16 θα πάει με ντεζαβαντάζ έδρας στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα με τους Ισπανούς να έχουν το πλεονέκτημα.
Λοτζέσκι και Πρίντεζης με 16 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ άλλους τόσους πέτυχαν για την ομάδα του Ιτούδη οι Γουίμς και Κάουν.

Η ΤΣΣΚΑ μετά τη νίκη της «σφράγισε» το πλεονέκτημα της έδρας, πέρασε στην κορυφή του ομίλου και είναι πολύ πιθανό να τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στους προημιτελικούς, αρκεί οι «πράσινοι» να νικήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. 

Ο κακός ρυθμός που είχε ο Ολυμπιακός στα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα, σε συνδυασμό με τα ελεύθερα σουτ των παικτών της ΤΣΣΚΑ, έφερε τους Ρώσους από νωρίς σε θέση ισχύος.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη προηγήθηκε δύο φορές με διψήφια διαφορά (18-7 και 21-10), αλλά η είσοδος των Σλούκα και Χάντερ στο παρκέ και η «σταθερή αξία» που λέγεται Γιώργος Πρίντεζης έβαλαν ξανά τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση της νίκης.

Με σερί 12-0 οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 22-21 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και «φώναξαν παρόντες» στην αναμέτρηση.

Περίπου 9 λεπτά έμεινε χωρίς καλάθι η ΤΣΣΚΑ χάρις στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού. Το 23-22 από το Φριντζόν δεν… άντεξε για πολύ, καθώς με τρίποντο του Λοτζέσκι η ελληνική ομάδα ξέφυγε ξανά με +2 (25-23).

Η συνέχεια ανήκε στην ΤΣΣΚΑ που κατάφερε να ξεφύγει με 8 πόντους (36-28), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν της επέτρεψε να… ανοίξει περισσότερο τη διαφορά και το ημίχρονο έκλεισε με 39-34 υπέρ των γηπεδούχων.

Το τρίτο 10λεπτο ήταν… καρμπόν του πρώτου. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε ακόμη και με 13 πόντους (49-36), αλλά ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν παράτησε το ματς, αλλά με… όπλο τα τρίποντα (2 ο Σλούκας, ένα ο Λαφαγιέτ) και την εξαιρετική του άμυνα κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο -2 (51-49).

Το ματς ήταν ντέρμπι στο τέλος, αν και η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε μόνιμα το προβάδισμα 4-6 πόντων και τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη.