Πολιτική
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 16:19

Γ. Πανούσης: Με τις γραπτές παρεμβάσεις μου στηρίζω την κυβέρνηση

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με το άρθρο του στα Νέα, με φόντο τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και τα προχθεσινά γεγονότα στο προαύλιο της Βουλής. 

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με το άρθρο του στα Νέα, με φόντο τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και τα προχθεσινά γεγονότα στο προαύλιο της Βουλής. 

«Με τις γραπτές μου παρεμβάσεις στηρίζω τον Πρωθυπουργό και συνολικά την Κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της» τονίζει ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας ότι «όλα τα υπόλοιπα είναι αυθαίρετες ερμηνείες και ύποπτες στρεβλώσεις».

Στο άρθρο του ο κ. Πανούσης, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο τόπος και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από μία «Αριστερά του Τίποτα», ενώ τονίζει ότι πρέπει «να συνεννοηθούμε» και «να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης». Υπογραμμίζει ακόμη ότι αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα.

Σε δηλώσεις του από τη Λαμία, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι δεν προσωποποιεί τις απαντήσεις, δεν σχολιάζει, αλλά καταθέτει πολιτική άποψη.

Όπως είπε, «είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη».

«Δεν σχολιάζω έναν νόμο ή μια πολιτική πρακτική, λέω ποια είναι η άποψή μου, αλίμονο αν οι υπουργοί δεν είχαν πολιτική άποψη για το θέμα, τότε δεν θα ήταν υπουργοί, θα ήταν τεχνοκράτες ενός τομέα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Φαντάζομαι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτά, στις εφημερίδες, θα αποδέχονται άρθρα πολιτικής παρέμβασης υπουργών. Δεν θέλω να πάω παραπέρα. Είναι μια άποψη. Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αρθρογραφία του ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση είπε πως «δεν τίθεται θέμα να τρίζει η καρέκλα μου», ενώ για τη θέση της κυβέρνησης τόνισε με νόημα: «Μου τη διαβάσανε. Μια χαρά τη βρίσκω εγώ».

Εξάλλου, απαντώντας σε σχόλια που υπενθύμιζαν τις προγραμματικές θέσεις στο συγκεκριμένο τομέα, κ. Πανούσης τόνισε πως «δεν θυμάμαι προγραμματική δήλωση που να λέει επιτρέπονται οι καταλήψεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ψάξω να τη βρω», ενώ σημείωσε ότι «το άρθρο (στα Νέα) δεν στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτό να είναι σαφές. Ίσα - ίσα στηρίζω αυτή την προσπάθεια μιας κυβερνώσας αριστεράς να απαλλαγεί από κάποια ιδεολογήματα ή από κάποιες ιδεοληψίες. Θέλω να ελπίζω ότι έχω και τη στήριξη του πρωθυπουργού πάνω σ' αυτό…».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ