Κόσμος
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 11:38

Υεμένη: Οι σιίτες αντάρτες αποχώρησαν από το προεδρικό μέγαρο στο Άντεν

Οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους αποχώρησαν πριν ξημερώσει από το προεδρικό μέγαρο στο Αντεν, στη νότια Υεμένη, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός.

Οι σιίτες αντάρτες και οι σύμμαχοί τους αποχώρησαν σήμερα πριν ξημερώσει από το προεδρικό μέγαρο στο Αντεν, στη νότια Υεμένη, ύστερα από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετά την κατάληψη του προεδρικού μεγάρου, του τελευταίου συμβόλου του κράτους που δεν είχε πέσει στα χέρια των Χούδι, οι λαϊκές επιτροπές - παραστρατιωτική δύναμη που υποστηρίζει τον νόμιμο, κοσμικό πρόεδρο Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι - ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους αντάρτες.

Υπό την πίεση του συνασπισμού και των παραστρατιωτικών, οι αντάρτες και οι σύμμαχοί τους - στρατιώτες της Ρεπουμπλικανής Φρουράς που παραμένουν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ - αναπτύχθηκαν εκ νέου στο Χορ Μακσάρ, κοντινή συνοικία την οποία είχαν θέσει υπό έλεγχο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε την αποχώρηση των σιιτών ανταρτών από το προεδρικό μέγαρο, έπειτα από την είδηση που μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA, ότι οι δυνάμεις πιστές στον κ. Χάντι κατάφεραν να απωθήσουν τους αντάρτες από το κτήριο.