Πολιτική
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2004 09:01

Παρέλυσε η Αττική από τη χιονόπτωση

Νέκρωσαν από το πρωΐ οι αστικές συγκοινωνίες της Αττικής εξ αιτίας του χιονιού που έχει καλύψει τους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά και του Λεκανοπεδίου γενικότερα.

Από το πρωΐ δεν κυκλοφορεί κανένα τρόλεϊ. Βγήκαν δύο δοκιμαστικά, αλλά η κίνηση ήταν δύσκολη και τελικά δεν κατάφεραν να κάνουν δρομολόγιο.

Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ κινούνται μόνο στην παραλιακή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Αλίμου και στη Λεωφόρο Συγγρού. Συνολικά κινούνται μόνο 50 λεωφορεία, από τα περίπου 2.000 που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος εκτελεί δρομολόγια από την Ομόνοια μέχρι τον Πειραιά. Τα δρομολόγια του μετρό εκτελούνται κανονικά.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ τα τρένα ξεκινούν κανονικά από τους σταθμούς του Πειραιά και της Αθήνας, προς Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο, αλλά οι αμαξοστοιχίες κινούνται με μικρή ταχύτητα, καθώς σε ορισμένα σημεία των γραμμών υπάρχει πολύ χιόνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις, τόσο στις αναχωρήσεις, όσο και στις αφίξεις των τρένων στους σταθμούς.

Όλο το βράδυ ειδικά μικρά τραίνα του ΟΣΕ, που ονομάζονται δριζήνες, εκινούντο κατά μήκος των γραμμών προκειμένου να τις διατηρήσουν ανοιχτές και να απομακρύνουν το χιόνι.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων