Αθλητικά
Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 15:24

Οι 20 «κορυφαίοι» (με πολλές ενστάσεις) του ESPN

Τους 20 κορυφαίους αθλητές των τελευταίων 20 ετών ανέδειξε το κορυφαίο αθλητικό κανάλι ESPN, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων παρουσίας του και στο διαδίκτυο!

 

Τους 20 κορυφαίους αθλητές των τελευταίων 20 ετών ανέδειξε το κορυφαίο αθλητικό κανάλι ESPN, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων παρουσίας του και στο διαδίκτυο!

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του ESPN, λοιπόν, ύψιστος της τελευταίας 20ετίας είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, με δεύτερο τον NBAer Λεμπρόν Τζέιμς, τρίτο τον θρύλο του γκολφ Τάιγκερ Γουντς και τέταρτο τον τέσσερις φορές πρωταθλητή του Super Bowl, Τομ Μπρέιντι.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων στο τένις, Ρότζερ Φέντερερ, ενώ και ο έκτος ή μάλλον η έκτη προέρχεται επίσης από το χώρο του τένις και είναι η Σερένα Γουίλιαμς, η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά και τη φετινή περίοδο κατακτώντας στη Μελβούρνη τον 19ο Grand Slam τίτλο της.

Από ποδοσφαιριστές μόνο το όνομα του Λιονέλ Μέσι μπορεί να συναντήσει κάποιος στη σχετική λίστα, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να κατατάσσεται μόλις 12ος, ενώ ο «ψύλλος», ο Φέντερερ και ο Γιουσέιν Μπολτ (16ος) είναι οι μοναδικοί μη Αμερικανοί αθλητές σε μια αρκετά… σοβινιστική και σε κάθε περίπτωση συζητήσιμη αξιολόγηση, που περιλαμβάνει κυρίως αθλητές του NBA και του μπέιζμπολ.

Συγκεκριμένα, οι πέντε στους είκοσι είναι ή υπήρξαν αθλητές του μπάσκετ, τρεις είναι παίκτες του αμερικάνικου φούτμπολ και δύο του μπέιζμπολ. Συνολικά δέκα δηλαδή, από αθλήματα που εκτός του μπάσκετ είναι μεν πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ αλλά όχι και στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη.

Επίσης, εντύπωση και ταυτόχρονα απορία προκαλεί η παρουσία του πρώην ποδηλάτη Λανς Άρμστρονγκ και μάλιστα στη 13η θέση, καθώς όπως είναι γνωστό έχει τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό για την εκτεταμένη, όπως είχε χαρακτηριστεί, χρήση ντόπινγκ, εξαιτίας της οποίας του αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που είχε κατακτήσει στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.