Αθλητικά
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 13:27

Τένις: Στα προημιτελικά του Μαϊάμι με επική ανατροπή ο Τζόκοβιτς

Όταν όλοι οι άλλοι σταματούν ή καταρρέουν από εξάντληση ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκινάει και το απέδειξε πάλι σήμερα, αυτή τη φορά απέναντι στον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ.

 

Όταν όλοι οι άλλοι σταματούν ή καταρρέουν από εξάντληση ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκινάει και το απέδειξε πάλι σήμερα, αυτή τη φορά απέναντι στον Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ.

Ο Σέρβος άσσος βρέθηκε να χάνει 0-1 (6-7) από τον Ουκρανό στο τουρνουά του Μαϊάμι, πήρε δύσκολα το δεύτερο σετ (7-5) για να ισοφαρίσει και στη συνέχεια απλά «εξαφάνισε» από το γήπεδο τον αντίπαλό του κερδίζοντας το τρίτο σετ με 6-0!

Έτσι ο «Νόλε» προκρίθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στα προημιτελικά του δεύτερου συνεχούς, μετά το Indian Wells, τουρνουά Masters 1000 της χρονιάς, στην προσπάθειά του να κάνει το «5Χ5» και να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατακτά συνεχώς από τότε που συμμετέχει.

Για να γίνει κατανοητή η προσπάθεια που κατέβαλε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο 2ο σετ ο Τζόκοβιτς βρέθηκε να χάνει 3-0 και 4-1 απέναντι στον Ντολγκοπόλοφ, που είχε ευκαιρία και για προβάδισμα με διπλό μπρέικ, αλλά την έχασε και το πλήρωσε ακριβά.

Με αντεπίθεση διαρκείας και διαχειριζόμενος άριστα σε πνευματικό επίπεδο την πολύ δύσκολη γι΄ αυτόν κατάσταση, ο «Νόλε» πήρε πίσω το μπρέικ (4-3) και με νέο μπρέικ στο 11ο γκέιμ (6-5), σέρβιρε επιτυχημένα για το 1-1, ενώ στο τελευταίο σετ απλά πήρε τους 24 από τους 27 πόντους του! 

Στους «οκτώ» ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος απέκλεισε με 2-0 (7-6, 6-0) τον Γάλλο Ζιλ Σιμόν κάνοντας το 7-2 στις αναμετρήσεις του με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.