Πολιτική
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2004 19:07

ΚΚΕ, ΣΥΝ: Ελλιπή ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού

Τις κυβερνητικές ευθύνες για την ελλιπή ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τη βαρυχειμωνιά, επισημαίνουν το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Τα γεγονότα είναι κωμικοτραγικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Ούτε αλάτι δεν σκόρπισαν έγκαιρα στους δρόμους. Οι αλυσίδες στα λεωφορεία, που έπρεπε να είναι υποχρεωτικές, αποδείχτηκε ότι είναι ανύπαρκτες. Για τα νοσοκομεία δεν εξασφαλίστηκε πρόσβαση, ώστε να μπορούν να φθάσουν ασθενείς. Εκτακτες τηλεφωνικές γραμμές για βοήθεια, που έπρεπε να τεθούν σε λειτουργία, επίσης δεν υπήρξαν.

Αγνοώντας και περιφρονώντας βασικά ζητήματα, ο κ. Παπανδρέου προτρέπει σε αλληλεγγύη προς τον πλησίον, λες και είναι θέμα προσωπικό ή ελεημοσύνης η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Σε ό,τι αφορά στις πολυδιαφημιζόμενες υποδομές και στις μεγάλες οδικές αρτηρίες που χρυσοπληρώθηκαν, αποδείχτηκε ότι δεν είναι ικανές ούτε το χιονιά να αντιμετωπίσουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε: «Δυστυχώς, κάθε φορά η ίδια ταλαιπωρία, τα ίδια προβλήματα, στις ίδιες περιοχές, με τα ίδια φαινόμενα. Σαν να μην προβληματίζεται κανένας. Και πολύ περισσότερο ανεπαρκής έως ανίκανη, είναι η συμμετοχή όλων εκείνων, οι οποίοι έχουν πάρει εργολαβίες για να συμπληρώνουν το επιχειρησιακό έργο των διαφόρων υπουργείων, όπως του ΥΠΕΧΩΔΕ. Είναι φανερό ότι σε αυτήν την περίπτωση υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση, πλήρης ενημέρωση».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εξέφρασε την ελπίδα του, να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τον χιονιά.