Πολιτική
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 12:35

Κ. Καραμανλής : «Το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με υποσχέσεις»

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς επισκέφθηκε το πρωΐ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και συζήτησε με ανέργους αλλά και με στελέχη του οργανισμού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η ανεργία είναι ενα μεγάλο κοινωνικό

πρόβλημα που πλήττει κρίσιμες κοινωνικές ομάδες κυρίως νέους και γυναίκες. Οι άνεργοι, είπε ο κ. Καραμανλής, ζητούν αυτό που δικαιούνται, που τους στέρησε η Πολιτεία και πρέπει να τους δώσει και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ ότι «το πρόβλημα της ανεργίας δεν λύνεται με νέες υποσχέσεις απο ένα κόμμμα που κάνει λίγα και λέει πολλά. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Χρειάζεται την αποτελεσματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, την πρόταση που όλοι μαζί θα κάνουμε πράξη απο τις 8 του Μάρτη».

Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Οίκο Κατάκοιτων Γερόντων στο Λόφο Σκουζέ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξήρε το έργο της Εκκλησίας που πολλές φορές, όπως είπε, καλύπτει διλήμματα και την αναποτελεσματικότητα του κράτους υπογραμμίζοντας ότι «ένα κοινωνικό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ποιότητα ζωής αξιοπρεπή και ανθρώπινη. Σε κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας, του αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις δράσεις μας».

«Η πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση,η Εκκλησία, οι μη κυβερνητικές Οργανώσεις, όλοι μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλύτερη προοπτική για το αύριο και να χτίσουμε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγύης και ανθρωπιάς».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων