Πολιτική
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 17:33

Ο Γιώργος Σουφλιάς για τα debates των πολιτικών αρχηγών

Στο θέμα των τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (debates) αναφέρθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Στην πρόταση του κ. Καραμανλή για να γίνουν συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών άργησε ο κ. Παπανδρέου να απαντήσει, αλλά επιτέλους απάντησε. Απάντησε όμως με ελλείψεις, παραλείψεις και με αρκετό μαγείρεμα, θα έλεγα».

«Σε όλες τις χώρες που γίνονται τέτοιες συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ερωτήσεις για όποιο θέμα θέλουν» παρατήρησε ο κ. Σουφλιάς.

Ο κ. Παπανδρέου «(…) δεν προτείνει να συζητηθούν πολύ μεγάλα και πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι η υγεία, η λειτουργία του κράτους, (διότι χωρίς αποτελεσματικό κράτος, καμιά πολιτική δεν μπορεί να αποδώσει), η διαφθορά, η διαφάνεια, το μεγάλο αγροτικό πρόβλημα, η περιφερειακή ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Σουφλιάς.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σουφλιάς επισήμανε την άρνηση του κ. Παπανδρέου να γίνει μια συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Ποιά είναι τελικώς η ουσία αυτής της περίφημης συμμετοχικής δημοκρατίας, όταν αρνείται να συζητήσει με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή;» διερωτήθηκε ο κ. Σουφλιάς.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να μην γίνει καθόλου η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση που οι όροι της ΝΔ δεν γίνουν αποδεκτοί, ο κ. Σουφλιάς απάντησε: «Ας μην προλέγουμε τίποτα. Η ουσία του πράγματος είναι ότι αυτά τα οποία λέμε εμείς, είναι και λογικά και είναι μέσα στην ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν μπορείς να επιλέγεις τρία θέματα και να αφήνεις εκτός άλλα δέκα, τα οποία πραγματικά καίνε τον κόσμο. Και δεν είναι και σωστό να γίνονται αυτές οι διακρίσεις στην Ελλάδα, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες γίνονται όπως ανέφερα προηγουμένως».