Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με χιόνια κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας και καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά,

* Μακεδονία, Θράκη : Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες στη Μακεδονία. Ανεμοι βόρειοι μέτριοι έως ισχυοί. Θερμοκρασία από μείον 5 έως 3 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα :Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα πεδινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα όμως και απο τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα ανοιχτά του Ιονίου ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 10 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα και από βορρά προς νότο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 8 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από το απόγευμα. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου αργά το απόγευμα θα σημειωθούν και καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στις βόρειες περιοχές. Ανεμοι βρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και βόρεια. Χιονόνερο και πιθανώς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αθήνα. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνάουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 3 βαθμούς.

Για αύριο Τετάρτη στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Χιονόνερο θα πέσει τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση. Από το βράδυ οι άνεμοι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός ωστόσο θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.