Πολιτική
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 17:13

Παπαρήγα: «Πολιτική αυτοκτονία» η ψήφος των λαϊκών στρωμάτων σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Με «πολιτική αυτοκτονία» θα ισοδυναμεί η ψήφος των λαϊκών στρωμάτων σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επανέλαβε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΤΕ.

«Σήμερα, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να δοκιμάζουμε ξανά είτε το ΠΑΣΟΚ είτε τη ΝΔ. Η ψήφος σ’ αυτά τα κόμματα τους δίνει το δικαίωμα να την αξιοποιήσουν ως συναίνεση στην πολιτική τους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για τη λαϊκή ευθύνη για κάποιες επιλογές. Οι αυταπάτες πληρώνονται ακριβά. Τώρα υπάρχει αρκετή εμπειρία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι αντίπαλοι. Είναι ανταγωνιστές για τη διαχείριση της ίδιας πολιτικής», επισήμανε η κ. Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ έχει οριοθετημένη θέση ενάντια στη κυρίαρχη πολιτική, αυτήν δηλαδή την πολιτική που από τη μια αυξάνει τον πλούτο για τους λίγους κι από την άλλη κτίζει μια νέα φυλακή για τους πολλούς», ανέφερε η κ. Παπαρήγα και τόνισε ότι «ποιοτικό κριτήριο ριζοσπαστισμού θα είναι ο απεγκλωβισμός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στο θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. «Ακόμα κι αν γίνονταν με όρους ισοτιμίας, μπορεί να βγάλει μέσα από αυτές ο λαός συμπέρασμα; Δείτε τον τρόπο που γίνονται οι συζητήσεις. Όπου οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία. Τι συζητάνε; Για το αν μειώθηκε η διαφορά ανάμεσα στους δυο; Για τις μεταγραφές και την παράσταση νίκης. Έτσι όπως πάει η κατάσταση ίσως ο λαός θα πρέπει να μην ασχολείται πλέον με αυτά τα ‘ντιμπέιτ’. Να μη τους δίνει ακροαματικότητα. Είναι μακριά από την ουσιαστική αντιπαράθεση».