Πολιτική
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 16:12

Κάλεσμα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε η Α. Παπαρήγα

Κάλεσμα σε εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ακόμα αμφιταλαντεύονται για το αν θα υποστηρίξουν και πάλι το κυβερνητικό κόμμα, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο Πέραμα. «Πρέπει να φύγουν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ. Να συναντηθούν μαζί μας, με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές, στη δράση και στη κάλπη», τόνισε η κ. Παπαρήγα και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Tελευταία έχουν αυξηθεί αυτοί που λένε “σκέφτομαι να πάω να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, κρατώντας, όμως, τη μύτη μου για να μην εισπνεύσω τη μπόχα από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα τις πρόσφατες”». «Λοιπόν, αυτοί οι αγωνιστές πρέπει να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ μαζικά», υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι θέλει «να κλείσει το Κυπριακό σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για το πόσα και ποια κυριαρχικά δικαιώματα θα παραχωρηθούν». «Νυν υπέρ πάντων η αμερικανική πολιτική, ο ευρωατλαντισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

Αναφορά έκανε η ΓΓ του ΚΚΕ και στη στάση του Συνασπισμού, ο οποίος –όπως είπε- «κάνει ό,τι μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, στηρίζοντας την Ε.Ε. και γκρινιάζοντας ταυτόχρονα για τις συνέπειες της πολιτικής της στην ζωή των εργαζομένων».

Για το πρόβλημα της ανεργίας η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η μερική απασχόληση θα επεκταθεί τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. «Δεν εγγυώνται θέσεις κανονικής απασχόλησης. Αυτό το μοντέλο της ναυπηγοεπισκευαστικής, όπου ποτέ δεν υπάρχει για κανέναν μόνιμη και σταθερή δουλειά, θα γενικευτεί», προειδοποίησε η κ. Παπαρήγα

«Η κάλπη θα πρέπει να βγάλει μια μεγάλη τιμωρία για τα δύο κόμματα. Γιατί κοιτάξτε να δείτε, εμείς παλεύουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Ξαναλέω, δίνουμε σημασία σε όλες τις μορφές πάλης, τις εμπιστευόμαστε, και ξέρουμε πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα η εργατική τάξη θα νικήσει. Αλλά κοιτάξτε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα, αν τη Δευτέρα μετά τις εκλογές η πολιτική των δύο κομμάτων έχει επικυρωθεί. Και καλά να επικυρωθεί από τους εφοπλιστές, καλά να επικυρωθεί από τους επιχειρηματίες, καλά να επικυρωθεί από ανώτερα μεσαία στρώματα, αλλά αν επικυρωθεί και από την εργατιά του Περάματος, αυτό είναι ό,τι χειρότερο», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.