Πολιτική
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 16:30

Επίθεση Κωνσταντόπουλου σε Γ. Παπανδρέου

Τη στήριξη των ενωτικών ψηφοδελτίων του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς από τους ψηφοφόρους ζήτησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την περιοδεία του σήμερα, στην Καρδίτσα, ενώ επετέθη προσωπικά εναντίον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

«Κάθε μέρα ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνει το μωσαϊκό των νεοφιλελεύθερων επιλογών του, που αντιστοιχεί με το μωσαϊκό του ψηφοδελτίου Επικρατείας της παράταξής του».

«Χθες ο κ. Παπανδρέου εκτόξευσε άλλο ένα εύρημα: τη συνταξιοδότηση στα 69 έτη ηλικίας. Αυτό σημαίνει η εθελούσια παράταση της συνταξιοδότησης για 4 χρόνια. Ανοίγει και πάλι το θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτό όμως ούτε νέο είναι, ούτε άγνωστο. Το πρότεινε η Ν.Δ. και ξεσηκώθηκε ο κόσμος. Το υιοθέτησε ο κ. Σημίτης και ο κόσμος βρέθηκε στους δρόμους. Νεοφιλελεύθερες επινοήσεις για ενεργό γήρανση, δηλαδή εθελούσια στην αρχή και ύστερα υποχρεωτική παράταση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης δεν αποτελούν κοινωνική πολιτική, δεν οδηγούν στην κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Βλέποντας τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα βρεθούν ξεσηκωμένοι στους δρόμους, όποιος κι αν είναι κυβέρνηση», τόνισε στις δηλώσεις του κ. Κωνσταντόπουλος και ζήτησε τη στήριξη των ψηφοφόρων στο ενωτικό ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.