Κόσμος
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2004 17:14

«Μονομαχία» Κέρι - Έντουαρντς για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Αποφασισμένος να «δώσει μάχη παντού» -όπως χαρακτηριστικά είπε- για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε ο γερουσιαστής Τζον Εντουαρντς.

Ο 50χρονος γερουσιαστής από την Βόρεια Καρολίνα, με ποσοστό 34%, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της προκριματικής εκλογής στην πολιτεία Ουισκόνσιν, έξι ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το μεγάλο φαβορί Τζον Κέρι.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Τζον Έντουαρντς έκανε λόγο για «μονομαχία με τον γερουσιαστή Κέρι». «Είμαι αποφασισμένος να δώσω μάχη παντού στη χώρα και να προσφέρω στους ψηφοφόρους μία πραγματική επιλογή. Μία επιλογή μεταξύ του γερουσιαστή Κέρι και εμένα», είπε ο κ. Έντουαρντς.

Μιλώντας στο CNN δήλωσε έκπληκτος για τη μεγάλη υποστήριξη που του επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι στο Ουισκόνσιν. «Νομίζω ότι αυτό σημαίνει πως μπορώ να νικήσω τον Τζορτζ Μπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι προκριματικές εκλογές θα συνεχιστούν στις 24 Φεβρουαρίου στις πολιτείες Γιούτα, Χαβάη και Αϊνταχο, αλλά αποφασιστικής σημασίας θα είναι αυτές της λεγόμενης «σούπερ Τρίτης», στις 2 Μαρτίου, στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια και άλλες εννέα πολιτείες.