Κόσμος
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2004 07:18

Συνελήφθη 14 χρόνια μετά την απαγωγή του γιού της

Η αστυνομία του Λος Αντζελες συνέλαβε μια Καναδή αφού ο γιος της ανακάλυψε τυχαία ότι τον είχε απαγάγει πριν από 14 χρόνια από τον πατέρα του.

Η μητέρα, Ζιζέλ Μαρί Τζόνσον, 45 ετών, κρατείται και αναμένεται να απελαθεί στον Καναδά όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών. Ο 17χρονος σήμερα γιος της δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια μέχρι να καταστεί δυνατή η επανένωσή του με τον πατέρα του, τον οποίο πίστευε νεκρό.

Ο νεαρός είχε κάνει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το όνομά του και ανακάλυψε κατάπληκτος ότι σε μια καναδική ιστοσελίδα, αφιερωμένη στα εξαφανισμένα παιδιά, υπήρχαν φωτογραφίες του όταν ήταν 3 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος μίλησε για το γεγονός αυτό σε έναν από τους καθηγητές του και ξεκίνησε έτσι μια διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της μητέρας.

Η Τζόνσον είχε απαγάγει το παιδί από τον πατέρα του, Ρόντνεϊ Στέινμαν, ο οποίος είχε κερδίσει δικαστικά την επιμέλειά του, το 1989, από το Ρεντ Ντιρ της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά. Στη συνέχεια εγκατέλειψε τη χώρα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπου και παντρεύτηκε άλλες δύο φορές.