Αθλητικά
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 15:29

Τένις: Ένοχος για σεξουαλική βία ο Μπομπ Χιούιτ

Σοκ έχουν προκαλέσει στον κόσμο του τένις οι κατηγορίες εναντίον του προσώπου που έχουν απαγγελθεί, αλλά και για την ετυμηγορία που αναγνώρισε τον Μπομπ Χιούιτ ως ένοχο βιασμού σε τρεις μαθήτριές του.

 

Σοκ έχουν προκαλέσει στον κόσμο του τένις οι κατηγορίες εναντίον του προσώπου που έχουν απαγγελθεί, αλλά και για την ετυμηγορία που αναγνώρισε τον Μπομπ Χιούιτ ως ένοχο βιασμού σε τρεις μαθήτριές του.

Ναι, είναι ο 75χρονος σήμερα Χιούιτ, ο μεγάλος πρωταθλητής και νικητής 15 τίτλων Grand Slam στην κατηγορία του μεταξύ της δεκαετίας του ΄60 και του ΄70, ο οποίος έφτασε να ενταχθεί στο Hall of Fame του τένις, προτού αποβληθεί μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την έκνομη και ειδεχθή δράση του.

Σύμφωνα με τον Νοτιοαφρικανό δικαστή Μπερτ Μπαμ οι τρεις γυναίκες που κατηγορούν τον 75χρονο Αυστραλό λένε την αλήθεια. Ο Χιούιτ, ο οποίος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία, κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον τους, όταν εκείνες ήταν ανήλικες και συμμετείχαν στην ομάδα που προπονούσε, μεταξύ του 1980 και του 1990. Ο δικαστής Μπαμ πρότεινε μάλιστα την προφυλάκιση του πρώην πρωταθλητή.

Ο Αυστραλός στην καταγωγή αλλά πολιτογραφημένος Νοτιοαφρικανός, διάσημος επίσης για τους απότομους τρόπους αλλά και την παροιμιώδη αντιπάθεια που προκαλούσε, είχε συνθέσει μαζί τον Φριού ΜακΜίλαν στο διπλό Ανδρών ένα από τα ισχυρότερα ζεύγη που γνώρισε ποτέ το παγκόσμιο τένις.

Οι δυό τους κέρδισαν συνολικά 65 τίτλους, μεταξύ των οποίων 9 Majors (5 Wimbledon, δύο Australian Open, ένα Roland Garros κι ένα U.S. Open), 6 μικτά τουρνουά της σειράς Grand Slam αλλά κι ένα Davis Cup, το 1974, για τη Νέα Ζηλανδία.