Αθλητικά
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 19:08

Μπάσκετ: Πέρασε και από τη Ρόδο η ΑΕΚ

Την 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Κολοσσού Ρόδου με 72-65, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής. 

Την 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 πέτυχε η ΑΕΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Κολοσσού Ρόδου με 72-65, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ στις τρεις πρώτες περιόδους, κλείνοντας το τρίτο 10λεπτο στο +10 (50-40), ωστόσο, με φοβερή αντεπίθεση στην τελευταία έφτασαν στο τελικό 72-65, βάζοντας τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών νικών που είχε το συγκρότημα του «σμαραγένιου νησιού». Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Χέρστον με 19 πόντους, ενώ από τον Κολοσσό ξεχώρισε ο Γουότερς με 16.

Δεν υπάρχει... επιστροφή για τον Πανιώνιο. Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, με 67-63 επί των «κυανέρυθρων» στο «Αλεξάνδρειο» κι εξακολουθεί να δίνει μάχη για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Για τους Νεοσμυρνιώτες η 18η ήττα σε 21 αγώνες ίσως να ήταν η... ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες που είχαν πριν το ματς για παραμονή στην Α1, καθώς παρέμειναν στην τελευταία θέση του πίνακα, πέντε... στροφές πριν το φινάλε.

Τη συμμετοχή του στα πλέι οφ εξασφάλισε το Ρέθυμνο, μετά το σπουδαίο «διπλό» επί του Απόλλωνα στην Πάτρα με 71-56. Ο Γιάννης Καλαμπόκης με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ για τους Αχαιούς ήταν η 4η εντός έδρας ήττα σε 11 παιχνίδια στο «Ανδρέας Τόφαλος». Οι Κρητικοί είχαν το προβάδισμα από την αρχή έως το τέλος του αγώνα και σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν.

Ο ΠΑΟΚ «άφησε πίσω» τις δύο σερί ήττες από τους δύο «αιωνίους» αντιπάλους κι επέστρεψε στις επιτυχίες με το «διπλό» στην Ελευσίνα, με 69-58 επί του Πανελευσινιακού. 

Τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών έδωσε η Νέα Κηφισιά. Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε 81-72 των Τρικάλων στο Ζηρίνειο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ ελπίζει ακόμη και στην είσοδό της στην πρώτη οκτάδα, που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ.