Κοινωνία
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015 09:17

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι ά νεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη. Άνεμοι: βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους. Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για την Κυριακή 22-03-2015

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ