Ως ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις μνημονιακές πολιτικές και με ασφαλή τρόπο να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, περιέγραψε τη χθεσινή συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης..
Ως ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης να εγκαταλείψει τις μνημονιακές πολιτικές και με ασφαλή τρόπο να βγάλει τη χώρα από το τέλμα, περιέγραψε τη χθεσινή συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δημαγωγία και αδυναμία άσκησης ουσιαστικής κριτικής.
Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 24 του νομοσχεδίου που αφορά την εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο», τονίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.
Επιπλέον, χαρακτήρισε άδικη και υπερβολική την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να την γκρεμίσει γιατί εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.
«"Η Παράκτιο Μέτωπο" δεν είναι εταιρεία αγγελικά πλασμένη όπως την παρουσιάσατε. Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες για τον τρόπο που ανδρώθηκε, τον τρόπο λειτουργίας της. Γύρω από το Παράκτιο Μέτωπο δεν συγκρούεται μια ομάδα συμφερόντων αλλά πολλές ομάδες συμφερόντων, μερικές από τις οποίες τη χρησιμοποιούσαν για την προώθηση των συμφερόντων τους» τόνισε ο κ. Σταθάκης
«Η δική μας αρχική πρόθεση ήταν σαφής: Να εκκαθαρίσουμε αυτή την εταιρεία και να μεταφέρουμε την περιουσία που διαχειρίζεται σε ένα νέο σχήμα», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα απορροφηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει, όπως είπε, ότι «δεν θα ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές γι’ όλα τα πεπραγμένα της, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια για τον τρόπο λειτουργία της».
Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, τονίζοντας ότι οι στόχοι του θα είναι κυρίως στην εξυπηρέτηση της κοινωνικής πολιτικής, αντικρούοντας παράλληλα τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες η προσθήκη στο άρθρο της λέξης «κυρίως».
Πηγή: ΑΜΠΕ