Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η κατάρα του Σημίτη!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η «κατάρα» του αμαρτωλού swap της Goldman Sachs επί κυβέρνησης Σημίτη το 2001 συνοδεύει τη χώρα ακόμη και τώρα, που αγωνίζεται να συγκεντρώσει, ευρώ προς ευρώ, τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των συντάξεων!".
ΕΘΝΟΣ: "Λευκός καπνός για λύση στο παρά πέντε"
Η εφημερίδα σημειώνει "πολιτική δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Υλοποίηση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Κατάθεση πλήρους καταλόγου μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Εκτακτη σύγκληση του Eurogroup για τη χρηματοδότηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... νεκρός Πούτιν & οι σωσίες του!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "όργιο φημών εξαπλώνεται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την «εξαφάνιση» του Ρώσου Προέδρου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "SOS από Βρυξέλλες «Δεν υπάρχει χρόνος και χρήμα»"
Η εφημερίδα γράφει ότι "συμφωνία για άμεση παρουσίαση και υλοποίηση από την κυβέρνηση λίστας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιολόγηση από την τρόικα για εκταμίευση χρημάτων".
ΕΣΤΙΑ: "Μεγάλη αγωνία για τις εξελίξεις"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλη αυτή η ιστορία των σχέσεών μας με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, έχει καταστεί «γκραν γκινιόλ». Οπως φάνηκε και από την χθεσινοβραδυνή συνάντηση των επτά (Μέρκελ, Ολλάντ, Τσίπρας, Γιούνκερ, Ντάϊσελμπλουμ, Ντράγκι και Τουσκ), η οποία έγινε μετά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του Ελληνος Πρωθυπουργού, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά".
Η ΑΥΓΗ: "Ελληνική η ευθύνη των μεταρρυθμίσεων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η «κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων επί των οποίων θα υλοποιηθεί η τετράμηνη «γέφυρα» προς τη νέα φάση ανήκει στις ελληνικές αρχές σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης των «8» χθες τη νύχτα στις Βρυξέλλες".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σύγκλιση με δεσμεύσεις"
Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις η επταμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής επαναβεβαίωσε τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μετά τη λήξη των συνομιλιών ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος και τόνισε ότι η χώρα μας θα καταθέσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μεταρρυθμίσεις εξπρές για 1,9 δισ."
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα πρώτα σήματα άρσης του αδιεξόδου στις σχέσεις της Αθήνας με τους εταίρους εκπέμφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από τις Βρυξέλλες, ενώ η μίνι σύνοδος με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και των κ.κ. Αγκελα Μέρκελ, Φρ. Ολάντ, Σαν-Κλοντ Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι, Ντ. Τουσκ και Γ. Ντάισελμπλουμ βρισκόταν σε εξέλιξη".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Βρυξέλλες ώρα μηδέν"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις Βρυξέλλες είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τα λαϊκά συμφέροντα δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τις ηγέτιδες δυνάμεις της ΕΕ, και με την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, δε βρίσκονται τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά το πώς θα εφαρμοστεί η αντιδραστική συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, πώς θα πληρωθούν οι δόσεις του δυσβάσταχτου χρέους και πώς θα επιτευχθεί η ανάκαμψη του κεφαλαίου".
ΤΑ ΝΕΑ: "Φως στο παρά πέντε"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ελπίδα να αποφύγει η χώρα το αδιέξοδο δημιούργησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα με τους επτά, καθώς σημειώθηκε σύγκλιση. Μέρκελ και Ολάντ υποσχέθηκαν προκαταβολή 1,9 δισ. εφόσον η κυβέρνηση προωθήσει κάποιες πρώτες πολιτικά ανώδυνες μεταρρυθμίσεις".
Kontranews: "Μέσα ή έξω να τελειώνει το μαρτύριο της σταγόνας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έφτασε η ώρα των κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων, που θα κρίνουν το μέλλον του λαού και το έθνος. Η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει πλέον να το πάρουν απόφαση".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Βήμα προσέγγισης"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συμφωνία στο παρά πέντε στη μαραθώνια μίνι Σύνοδο Κορυφής. Η Αθήνα θα παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων άμεσης εφαρμογής σε έκτακτο Eurogroup".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βαρύ κλίμα στη Σύνοδο"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η διαφορετική άποψη μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με το περιεχόμενο της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, επιβεβαιώθηκε και χθες στις Βρυξέλλες από τις συζητήσεις που έγιναν για την Ελλάδα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου".
Πηγή: ΑΜΠΕ