Αθλητικά
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 20:08

FIFA: Στις 18 Δεκεμβρίου ο τελικός του Μουντιάλ 2022

Ο κύβος ερίφθη για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο θα είναι το πρώτο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί χειμώνα!

Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ανακοίνωσε απόψε ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διοργανώσει το Κατάρ θα διεξαχθεί στις 18 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις που υπήρχαν και ενδεχομένως να υπάρξουν από τις κορυφαίες λίγκες στον πλανήτη και ειδικά τις ευρωπαϊκές.

Το καλαντάρι δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά αυτό είναι ήσσονος σημασίας μετά το «κλείδωμα» της απόφασης να διεξαχθεί το κορυφαίο τουρνουά το χειμώνα. Εξάλλου, ως τότε μεσολαβούν 7,5 χρόνια, οπότε η αρμόδια Επιτροπή της FIFA έχει όλο το χρόνο δικό της… 

Η επιλογή της ημερομηνίας έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αφού η 18η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα εθνικής του ανεξάρτητου αυτού αραβικού εμιράτου.

Ταυτόχρονα, με την επιλογή αυτή ικανοποιούνται και οι Άγγλοι, που δεν ήθελαν να χάσουν την Boxing Day, εφόσον υπάρξει βεβαίως εκείνη τη χρονιά, αφού θα έχει μεσολαβήσει μόλις μία εβδομάδα μετά τον τελικό.